Bericht versturen

Wat zijn hardmetalen wisselplaten? Hoe de juiste hardmetalen wisselplaten kiezen?

April 18, 2023

Laatste bedrijfsnieuws over Wat zijn hardmetalen wisselplaten? Hoe de juiste hardmetalen wisselplaten kiezen?

 

Hoe u de juiste hardmetalen wisselplaat kiest

Draaiwisselplaten zijn snijgereedschappen die worden gebruikt om verschillende metalen te bewerken, zoals staal, koolstof, gietijzer en superlegeringen.Ze zijn indexeerbaar, wat betekent dat ze kunnen worden gedraaid, omgedraaid en verwisseld met andere wisselplaten zonder de geometrie van het gereedschap te verstoren.

Wanneer deze snijgereedschappen echter worden vervaardigd met hardmetalen materialen, wordt hun sterkte aanzienlijk vergroot en vertonen ze unieke eigenschappen die machinisten ertoe brengen ze te gebruiken.In dit artikel leert u wat hardmetalen wisselplaten zijn?Hoe te identificeren, wat zijn de verschillende soorten hardmetalen wisselplaten en meer.laten we beginnen.

 

Wat zijn hardmetalen wisselplaten?

Zoals eerder vermeld, bewerken ze verschillende metalen met precisie.U kunt ze verwisselen, omdraaien of draaien, enz. Het goede nieuws is dat ze niet aan de machine zijn gelast en kunnen worden gedemonteerd.

Hardmetalen wisselplaten worden bij hoge snelheden gebruikt om betere en snellere materiaaloppervlakte-afwerkingen te bereiken.Zo verminder je ook de schade aan de hardmetalen wisselplaat, het materiaal en de werkplaats.Ze zijn op de markt verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten, maten, stijlen en meer.

 

Hoe hardmetalen draaigereedschapinzetstukken te identificeren?

Onderzoekers en ontwikkelaars hebben een ideaal systeem bedacht, het ISO-codesysteem voor draaigereedschappen, om hardmetalen wisselplaten te identificeren.Het voordeel van het gebruik van dit codeersysteem is dat het mogelijk is om een ​​specifieke hardmetalen wisselplaat te selecteren die precies aansluit bij uw wensen.

ISO-codes gebruiken het metrieke stelsel, waarbij de afmetingen in millimeters zijn.Elke specificatie van hardmetalen wisselplaten gaat vergezeld van een speciaal coderingssysteem dat is gekoppeld aan de volgende zinnen:

Hand van een gereedschapshouder
Schacht breedte
Klemmethode invoegen
houder stijl
Vorm invoegen
Lengte houder
Schacht hoogte
Snijkant lengte
Plaats de vrijloophoek

laatste bedrijfsnieuws over Wat zijn hardmetalen wisselplaten? Hoe de juiste hardmetalen wisselplaten kiezen?  0

Deze elementen definiëren het coderingsproces waardoor de hardmetalen wisselplaat gemakkelijk te selecteren is.Het coderingssysteem is een universeel raamwerk dat het fabrikanten gemakkelijk maakt om de juiste hardmetalen wisselplaat te selecteren.

 

 

SOORTEN CARBIDE DRAAISPLAAT

De hardmetalen wisselplaat is verkrijgbaar voor meerdere typen, elk voor een andere toepassing.

Hieronder volgen de verschillende typen:

Draaiende hardmetalen wisselplaat –Deze worden gebruikt om axiaal symmetrische vormen af ​​te leveren op een roterend werkstuk met een stationaire enkele puntrand.

Draadsnijden van hardmetalen wisselplaten - Dit type wisselplaten wordt ook wel schroefdraadbus genoemd en wordt specifiek in een object gestoken om een ​​schroefdraadgat te leveren.

Groeven van hardmetalen wisselplaten– De groefvormende hardmetalen wisselplaten worden gebruikt voor het in- of uitwendig snijden van groeven.Maar het kan ook worden gebruikt voor verschillende bewerkingen.

Frezen van hardmetalen wisselplaten- Deze worden gebruikt voor het bewerken van enkele van de zwaarste materialen om ze te snijden of vorm te geven, zoals staal, titanium enz.

Boren van hardmetalen wisselplaten– Deze worden gebruikt om gaten met een grote diameter te boren.Ze draaien op veel hogere snelheden en zijn erg zuinig.

Saaie hardmetalen wisselplaten– De saaie hardmetalen wisselplaten worden gebruikt om een ​​bestaand gat te vergroten door middel van boorwisselplaten.

 

VERVAARDIGING VAN CARBIDE DRAAISPLAATSEN

De hardmetalen wisselplaten zijn gemaakt in verschillende vormen die voor een specifiek doel functioneren.Hierdoor is de fabricage zeer zorgvuldig om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de vereiste nauwkeurigheid en juiste afmetingen.Hier zijn enkele hoogtepunten over de productie ervan.

Ze zijn voornamelijk gemaakt van carbide of wolfraam in verschillende verhoudingen en zijn oorspronkelijk in ruwe poeder- en natte vorm.Vervolgens worden in de werkplaats de grondstoffen gemengd met water en ethanol om een ​​gemengd oplosmiddel te produceren.

Het gemengde poeder wordt vervolgens naar fabrikanten vervoerd in containers met een gewicht van ongeveer 80 kg.Het poeder wordt in een specifieke volgorde in matrijzen gevuld en tot 12 ton onder druk gebracht.Maar ze zijn nog steeds zwak.

Nu worden de inzetstukken tot 13 uur in een sinteroven verhit tot 1500 graden celcius om ze hard te maken.Dit smelt het uiteindelijk tot gecementeerd carbide.Nadat ze de gewenste hardheid hebben verkregen, worden ze geslepen om nauwkeurige afmetingen en geometrie te verkrijgen.

Nu zijn de wisselplaten gepassiveerd en gecoat.Vervolgens worden ze op draaiplateaus geplaatst en naar een coatingoven met lagere coatingdruk getransporteerd.Het proces van het maken van inzetstukken is voltooid zodra de coatingprocedure is voltooid.

 

CARBIDE DRAAI-INSERTS ACCESSOIRES EN GEREEDSCHAPPEN

Om de beste resultaten te verkrijgen, is het noodzakelijk hardmetalen wisselplaten te gebruiken met andere accessoires die even belangrijk zijn.Ze worden gebruikt tijdens alle werkstukbewerkingen.

De gebruikelijke accessoires zijn onder meer:

Houders– Het ondersteunt hardmetalen wisselplaten om ervoor te zorgen dat de wisselplaat stijf en sterk is, waardoor de doorbuiging en trillingen tijdens de bewerking worden geminimaliseerd.

Zitting- Het is een stuk vergelijkbaar met de maat van een hardmetalen wisselplaat die tussen de onderkant van het pakket en de wisselplaat wordt geplaatst waar de wisselplaat in de gereedschapshouder past.

Saaie bars- het zijn cilindrische staven voor interne bewerking om gaten te maken in het bewerkte materiaal zoals volhardmetaal en staal enz.

Oefening- Het is een as met een cilindrische vorm en een conische snijpunt met een of meer spiraalvormige groeven om spanen tijdens het bewerken uit het werkstuk te laten ontsnappen.

De hardmetalen wisselplaten,ook wel indexeerbare wisselplaten genoemd, zijn gereedschappen die het materiaal in een bewerkingsproces snijden.Ze geven geweldige oppervlakteafwerkingen op metalen materialen.

Terwijl de hardmetalen wisselplaten zo'n goed werk doen, kan het selecteren van de verkeerde hardmetalen wisselplaat uw materiaal en project ruïneren en u veel kosten.Daarom moeten de fabrikanten die werken met verspanende bewerkingen volledig begrijpen waar ze op moeten letten bij het selecteren van de juiste hardmetalen wisselplaat.Ze moeten de codes kunnen lezen en begrijpen welke vorm en geometrie ze nodig hebben om aan hun behoeften te voldoen.

In dit artikel leert u precies wat de factoren zijn waarmee u rekening moet houden bij het selecteren van de juiste hardmetalen wisselplaat.

 

OVERWEGING VOOR DE JUISTE CARBIDE WISSELPLAAT SELECTIE

De parameters volgen waarmee rekening moet worden gehouden om een ​​goede spaanbeheersing en bewerkingsprestaties te bereiken.

GEOMETRIE

De geometrie is verdeeld in drie categorieën op basis van de werking.Zij zijn:

Medium– ideaal voor licht voorbewerken of middelzware bewerkingen met een breed scala aan snededieptes.

Voorbewerken– Het is de combinatie van een hoge voedingssnelheid en snedediepte en geschikt voor de meeste bewerkingen die een hoge snijkantbeveiliging vereisen.

Nabewerken – Uitvoerbaar voor lichte sneden en heeft lage voedingssnelheden.Het is het beste voor machinale bewerkingen die lage snijkrachten vereisen.

 

CIJFER

De kwaliteiten van hardmetalen wisselplaten zijn gebaseerd op de volgende factoren:

Manier van handelen(voorbewerken, medium of nabewerken)
Materiaal van onderdeel
Bewerkingsomstandighedenzoals moeilijkheidsgraad, gemiddeld of goed.

In feite gaan gereedschapskwaliteit en geometrie hand in hand.De taaiheid van een gereedschapssoort kan bijvoorbeeld worden gecompenseerd met een lage sterkte in de geometrie.

 

VORM

Zorg er bij het selecteren van de hardmetalen wisselplaat voor dat het gereedschap de juiste intredehoek heeft.Het verdient de voorkeur om de grootste beschikbare neushoek te kiezen die wisselplaat en betrouwbaarheid biedt, maar deze moet ook worden uitgebalanceerd met snedevariaties.

De grote neushoek is weliswaar steviger, maar vereist in feite een hoger machinevermogen en veroorzaakt daardoor ook hogere trillingen tijdens het bewerken.Integendeel, een kleine neushoek is zwak, maar geeft kleine aangrijpingen met de snijkant, wat resulteert in minder trillingen en daarom is het gereedschap gevoelig voor warmte-effecten.

 

MAAT

Hardmetalen wisselplaat moet worden geselecteerd op basis van het specifieke doel en de specifieke toepassing.Voor een betere stabiliteit verdient het de voorkeur grote hardmetalen wisselplaten te gebruiken.Gebruik een maat boven IC 25 mm voor het gebruik van hardmetalen wisselplaten bij zware bewerkingen.

De grootste snedediepte is altijd de ideale optie voor het selecteren van de juiste hardmetalen wisselplaat.Houd bij het bepalen van de gereedschapshouder rekening met de snijlengte van hardmetalen wisselplaten bij het invoeren van gereedschaps- en machinespecificaties.

 

BEWERKENDE MATERIALEN

De hardmetalen wisselplaten worden gebruikt om veel materialen te bewerken.De namen van weinigen zijn als volgt:

Zacht gereedschapsstaal
Aluminium
Bronzen
Non-ferro metalen
Gietijzers
Materialen met hoge hardheid
Gehard gereedschapsstaal
Roestvrij staal
Titanium legering

 

FACTOREN TER OVERWEGING BIJ HET SELECTEREN VAN DE IDEALE HARDMETALEN DRAAIWISSELPLAAT

Hieronder volgen enkele van de belangrijkste elementen waarmee rekening moet worden gehouden bij de keuze van een hardmetalen wisselplaat:

 

GEAVANCEERDE UITRUSTING

Overweging met de fabrikant is belangrijk.Het bepaalt of het product van hoge kwaliteit is.Een ideale fabrikant zou een van de beste faciliteiten en machines moeten hebben.Het moet bekwame middelen en de beste CNC-productielijn hebben.

 

BREDE VERSCHEIDENHEID

Aangezien voor verschillende toepassingen hardmetalen wisselplaten met verschillende maten worden gebruikt, zouden gebruikers de voorkeur moeten geven aan een fabrikant die vele soorten hardmetalen wisselplaten produceert.Dit bewijst dat de fabrikant betrouwbaar is om een ​​aankoop te doen en zijn product te kopen.

 

DIENST NA VERKOOP

Het gebruik van een hardmetalen wisselplaat op een project is ontmoedigend omdat het gereedschap het materiaal zelf kan beschadigen of vernietigen.In dat geval moet worden gekozen voor een fabrikant die voldoende service na verkoop biedt.De geboden aftersales bouwt het vertrouwen van de klant op.

 

ANSI-BENAMING VAN CARBIDE DRAAISPLAAT

Er is een coderingssysteem ontwikkeld door het American National Standards Institute dat de selectie van de juiste hardmetalen wisselplaat bepaalt.Het bestaat uit letters en cijfers die de vormen, afmetingen en andere parameters beschrijven.

Hieronder staan ​​​​enkele van de parameters die worden gepresenteerd door het ANSI-coderingssysteem:

 

OPRUIMINGEN

Spelingen zijn ook de waarde van de reliëfhoek.Het doel van de spelingen is om te voorkomen dat de wand van de hardmetalen wisselplaten wrijft met het onderdeel dat een inferieure bewerking biedt.De ANSI B212, 122-1991 heeft standaard negen reliëfhoeken aangegeven met hoofdletters.

De hoeken worden gemeten vanaf een verschil van 90 graden met het normaalvlak tot de snijkant.

 

TOLERANTIES

Het is het nauwkeurigheidsniveau van hardmetalen wisselplaten tijdens het bewerken.Er zijn veertien tolerantieklassen die worden aangeboden voor de wisselplaten.

Letter A, B en T definiëren dimensionale toleranties waarbij A de ingeschreven cirkeldimensie is, B de hoogte is van de driehoekige, vijfhoekige of driehoeksvorm en T de diktedimensie is.

 

MAAT

Het definieert de snijkantlengte van de hardmetalen wisselplaat.De meting wordt gedefinieerd door een getal van één of twee cijfers dat de waarde van de ingeschreven cirkel aangeeft.Bovendien definieert het ook het aantal achten in een inch.

 

CONCLUSIE

De selectie van de juiste hardmetalen wisselplaat bespaart veel tijd en kosten en zorgt voor een hoogwaardige afwerking.Aan de andere kant zal een onzorgvuldige selectie van de hardmetalen wisselplaat uw product vernietigen en uw bedrijf veel geld kosten.Hoewel er veel parameters zijn gedefinieerd door het ANSI-coderingssysteem, moeten de gebruikers van dergelijke gereedschappen op de hoogte zijn van ten minste de basisparameters van ANSI om de juiste hardmetalen wisselplaat te selecteren.

 

Als u geïnteresseerd bent in het kopen van hardmetalen wisselplaten, neem dan contact met mij op:droppa@163.com

 

Neem contact op met ons
Contactpersoon : Mr. Chen
Tel. : 86-15622340665
Resterend aantal tekens(20/3000)